Aspinall schaart zichzelf nu bij elite van de dartssport: ''Je bent van een ander kaliber als je de World Matchplay wint''

Nathan Aspinall heeft onthuld dat het veranderen van zijn worp halverwege het toernooi het geheim was voor het winnen van de World Matchplay in Blackpool afgelopen maand.

Aspinall boekte een aantal knappe zeges om de felbegeerde Phil Taylor Trophy in de wacht te slepen. In de finale versloeg hij vervolgens Jonny Clayton met 18-6 door dertien van de laatste veertien legs van de finale naar zich toe te trekken.

Hierdoor won Aspinall voor het eerst in vier jaar weer eens een major-titel. Deze titel zorgde ervoor dat 'The Asp' is opgeklommen naar de vijfde positie op de wereldranglijst.

Aspinall vindt dat hij met deze titel zich definitief heeft gevestigd bij de elite van de dartssport. "Ik heb altijd al geweten dat ik goed was, maar als je de World Matchplay of het wereldkampioenschap wint, word je in mijn ogen geclassificeerd als een speler van een ander kaliber.

"Ik beschouw spelers die het wereldkampioenschap of de World Matchplay winnen als spelers die iets extra's hebben dan iemand die de UK Open of het Europees kampioenschap heeft gewonnen. Het geeft je meer aanzien en ik denk dat het winnen van de World Matchplay veel deuren voor me heeft geopend.''

De eindzege op de World Matchplay leverde 200.000 pond aan prijzengeld op. Daarnaast wachten er nog vele andere lucratieve extraatjes voor de Engelsman. ''Ik heb een aantal grote sponsormogelijkheden gekregen, boekingen voor demonstraties en ik denk dat ik mijn plek voor de Premier League van volgend jaar en alles wat daarbij komt kijken, heb veiliggesteld.

De voormalige UK Open-kampioen is vol vertrouwen op weg naar de tweede helft van het seizoen en hij gelooft dat een verandering in zijn worp de katalysator is geweest voor zijn opleving.

"Toen ik wat problemen had met mijn worp, had ik met Gary Anderson gesproken over het versneld gooien van mijn pijlen. Tijdens de World Matchplay ontdekte ik een aanpassing waarbij ik mij comfortabel voelde. Vanaf de kwartfinale veranderde ik mijn worp volledig. Joe Cullen draait zijn darts als hij ze terugtrekt en ik ben dat ook een beetje gaan doen. Daarnaast heb ik een nieuwe grip op mijn darts laten zetten. Scorend helpt het me enorm.''

"Als ik zelfverzekerd ben, gooi ik de darts harder en dat lijkt te werken. Als ik sneller gooi, dan lijken de pijlen echt goed te vliegen. "Ik verander veel van worp als ik aan het trainen ben, daarbij probeer ik altijd naar verbetering te zoeken. Maar doorgaans ging ik dan altijd terug naar waarbij ik mij comfortabel voelde. Nu denk ik dat ik een betere speler ben geworden. Ik denk niet dat het winnen van de titel het verschil in mijn spel heeft gemaakt, ik denk dat het komt doordat ik iets in mijn worp heb gevonden dat lijkt te werken'', zo besluit Aspinall.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties