Hamilton onthult mentale problemen na mislopen Tour Card: 'Er stond heel veel druk op de ketel'

Andy Hamilton is het komende seizoen niet op het hoofdcircuit van de PDC te bewonderen. The Hammer slaagde er niet in om zijn verloren Tour Card direct terug te winnen.

De voormalig WK-finalist verloor driemaal in de tweede ronde en besloot vervolgens om de laatste speeldag te laten schieten. ''Het was een zeer zware week in Milton Keynes. Ik wil graag mijn excuses aanbieden aan mijn familie, vrienden, fans en sponsoren'', schrijft Hamilton op Twitter.

''Ik weet niet wat er is gebeurd, maar sommige dingen pasten totaal niet bij mijn karakter. Er stond zoveel druk op de ketel en dat bracht enkele diepe gedachten en gevoelens naar boven. Mentaal zit ik nu kapot'', vervolgt de 54-jarige Engelsman.

Hamilton gaat de komende tijd werken aan zijn mentale herstel. ''Ik heb de eerste stappen gezet om het steeds terugkerende probleem aan te pakken. De Challenge Tour (21-23 januari, red.) komt misschien te vroeg. Maar zoals ze zeggen, het beste wat je kunt doen als je van het paard valt, is er weer op te klimmen. Met de juiste steun zal ik spelen zodra ik me er klaar voor voel.''

Lees meer over:
PDC Andy Hamilton Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties