Hearn verlangt betrokkenheid van vrouwelijke speelsters om investering te rechtvaardigen: 'Gunsten moeten worden terugbetaald'

PDC-president Barry Hearn is zeer te spreken over het verloop van de eerste editie van de Women's World Matchplay in Blackpool.

Eind juli streden acht dames om de titel op het iconische podium in de Winter Gardens. Het evenement, dat tevens werd uitgezonden door Viaplay en de Britse sportzender Sky Sports, werd uiteindelijk gewonnen door Fallon Sherrock.

"De Matchplay heeft enkele vakjes aangevinkt, in sommige gevallen zelfs heel sterk. Maar nu is het aan de vrouwen, nu laten zien wat je kunt'', zegt Hearn in een interview met Online Darts.

"We zullen, zoals altijd, worden geregeerd door de financiën en de kijkcijfers, de ratings, de kaartverkoop'', vervolgt Hearn, terwijl hij de vooruitgang van het vrouwendarten besprak.

De Britse zakenman moedigt dames aan om zich vooral in te schrijven voor de Women's Series-toernooien van de PDC. "Hoeveel zullen er volgend jaar in de Women's Series spelen? Het moet aanzienlijk meer zijn om de investering te rechtvaardigen, zo simpel is het. Het heeft niets te maken met vrouwen, het heeft niets te maken met mannen, het draait om de cijfers.''

De populariteit van Fallon Sherrock is volgens Hearn te weinig om daar een heel damescircuit aan op te hangen. "Je kunt een industrie niet runnen op één persoon, of twee mensen, of drie mensen. Ik zou op de Women's Series graag dezelfde aantallen willen zien als op de Q-School.''

"Ik denk altijd dat je geen gunsten moet verlenen, want gunsten blijven niet duren, gunsten moeten worden terugbetaald. Het is gebaseerd op wat iedereen inbrengt, en dat is waar de mogelijkheden op worden aangeboden. Het maakt me niet uit of ze zwart, blank, dik, dun, christen of moslim zijn. Het belangrijkste is dat ze goed kunnen darten, dat is het enige waar we om vragen. We zijn er voor iedereen, maar je moet wel goed kunnen presteren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties