"Het bijzondere was dat ik het voorspeld had" - Adrian Lewis blikt terug op historische negendarter in WK-finale

U herinnert zich vast nog wel de waanzinnige leg in de finale van het WK Darts 2023 toen eerst Michael van Gerwen mocht aanleggen voor een negendarter, miste, en vervolgens Michael Smith wel een negendarter gooide.

Dat was echter niet de eerste negendarter in een WK-finale, die eer was immers weggelegd voor Adrian Lewis. In de WK-finale van 2011 tegen Gary Anderson gooide hij in de derde leg een negendarter. "Dat was uiteraard heel speciaal en niemand neemt me dat ooit nog af", zegt Lewis. "Maar wat het nog extra speciaal maakte was dat ik het op voorhand had voorspeld."

Voor de allereerste negendarter live op Sky Sports moeten we echter terugkeren naar 2002. In de vijfde leg van zijn kwartfinale tegen Chris Mason op de World Matchplay gooide Phil Taylor toen een negendarter. "Ik was scheidsrechter tijdens die wedstrijd", herinnert Russ Bray zich. "Wat een geweldig moment, het publiek werd helemaal gek."

"Phil kreeg voor die negendarter overigens 100000 pond, zo uitzonderlijk was die prestatie toen. Nu krijg je gewoon een pin."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties