"Tevreden met toernooizege, maar hopelijk win ik volgende keer met goed spel" - Gary Anderson na eindzege op European Darts Grand Prix

Gary Anderson wist zondagavond de European Darts Grand Prix op zijn naam te schrijven. Voor de 53-jarige Schot was het de eerste toernooizege sinds 2014 op de European Tour.

Anderson versloeg in de finale Ross Smith met 8-6. "Ik weet niet hoe ik het heb gewonnen, ik heb nooit eerder zoveel geluk gehad met darten", zegt Anderson, die zijn vorige European Tour-titel won op het German Darts Championship in februari 2014.

"Ik speelde goed in mijn eerste wedstrijd en ik denk dat het daarna bergafwaarts ging. Ik had Josh Rock nooit moeten verslaan, ik had Rob Cross nooit moeten verslaan en ik had Ross Smith ook niet moeten verslaan. Het komt niet vaak voor dat ik een wedstrijd win omdat ik geluk heb gehad, maar ik ben tevreden met deze toernooizege en hopelijk win ik hem de volgende keer door goed te spelen!"

Anderson keerde na een zevenjarige afwezigheid pas recent terug op de European Tour. "Vele jaren geleden, toen ik op de Europese Tour speelde, begon het publiek te groeien en het is alleen maar groter en groter geworden. Of het nu Duitsland is, Nederland of waar dan ook - iedereen wil nu darten, en waarom ook niet, want dit publiek is fantastisch."

'The Flying Scotsman' is dankzij deze toernooizege ook opgeklommen naar de 21e plaats op de wereldranglijst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties