Mijlpaal lonkt voor Michael van Gerwen dit weekend in Oostenrijk

Voor Michael van Gerwen lonkt dit weekend een bijzonder Euro Tour-toernooi in Oostenrijk. De Austrian Darts Open wordt het honderdste Euro Tour-toernooi in de carrière van 'Mighty Mike'.

Van Gerwen speelde zijn eerste Euro Tour-toernooi in 2012, toevalligerwijs ook op de Austrian Darts Open. Dat was tevens het eerste toernooi in de geschiedenis van de PDC European Tour.

In 2013 won Van Gerwen zijn eerste Euro Tour-titels, waarna hij in 2014 zijn derde Euro Tour-zege boekte. Van 2015 tot en met halverwege 2019 domineerde Van Gerwen de Euro Tour met harde hand.

In deze periode veroverde hij liefst 29 Euro Tour-titels. Inmiddels staat de teller op 36 Euro Tour-titels, terwijl de Vlijmenaar ook twaalf Euro Tour-finales verloor.

De Austrian Darts Open staat van 26 tot en met 28 april op het programma in Graz. Naast Van Gerwen zijn Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Gian van Veen, Raymond van Barneveld, Wessel Nijman en Jeffrey de Zwaan de andere Nederlandse deelnemers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties