Luke Humphries spreekt zich uit over mentale strijd: ''Praat het meest met de mensen die het dichtst bij je staan''

Luke Humphries heeft zijn steun uitgesproken aan het goede doel 'Chasing The Sigma'. Deze stichting is een samenwerking gestart met de M&S Bank Arena in Liverpool, waar aanstaande donderdag de dertiende speelronde van de Premier League wordt gespeeld.

De huidige nummer één van de wereld is in het verleden open geweest over zijn eigen geestelijke gezondheid. Nadat hij deze problemen had overwonnen, is Humphries uitgegroeid tot de meest succesvolle speler van dit moment.

Het naderende bezoek aan Liverpool is voor 'Cool Hand Luke' een mooi moment om zijn steun uit te spreken aan 'Chasing The Sigma', dat ervoor wil zorgen dat mensen hun mentale problemen steeds meer bespreekbaar maken.

''Iedereen heeft andere problemen, maar we maken het allemaal mee en we proberen er zo goed mogelijk mee om te gaan'', zegt Humphries op pdc.tv over zijn eigen mentale strijd.

"Ik ben trots op de manier waarop ik de demonen in mijn hoofd heb bestreden. Praat het meest met de mensen die het dichtst bij je staan, zij zijn er op de moeilijkste momenten'', zo adviseert de regerend kampioen.

"Het is belangrijk om je open te stellen over dit onderwerp en erover te praten, want ik heb het gevoel dat er niet genoeg over gepraat wordt. Ik heb met de juiste mensen gesproken en nu sta ik hier als wereldkampioen'', aldus Humphries.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties