''Het is en stressvol jaar voor hem geweest'' - Duitse analist verwacht getergde Michael Smith op WK Darts

Michael van Gerwen en Luke Humphries verzorgden onlangs een heerlijke finale op de Players Championship Finals en ook op het WK Darts in december zouden de twee wereldtoppers weer tegenover elkaar kunnen staan.

De Nederlander en de Engelsman zitten wel in dezelfde speelhelft, wat betekent dat ze elkaar ditmaal in de halve finale kunnen treffen. Volgens de Duitse analist Robert Marijanovic zijn Van Gerwen en Humphries de topfavorieten voor de wereldtitel.

''Ze moeten helemaal vooraan worden genoemd'', zegt Marijanovic tegen Sport1. ''Achter hen is er een relatief breed veld van favorieten. Spelers als Gerwyn Price en Peter Wright zijn wisselvallig geweest met hun prestaties.''

Marijanovic wil regerend wereldkampioen Michael Smith echter nog niet afschrijven. 'Bullyboy' heeft sinds zijn switch van materiaalleverancier in juli nog geen topvorm laten zien, maar dat zegt niets volgens Marijanovic.

"Het kan ook zijn dat hij met wat meer rust naar het WK Darts komt. Het is een stressvol jaar voor hem geweest. Velen hebben hem een beetje afgeschreven, misschien geeft dat hem extra motivatie," denkt de voormalig Duitse darter van Kroatische herkomst.

De komende editie van het WK Darts wordt een bijzondere voor Duitsland, want voor het eerst doen er vijf Duitse spelers mee in Alexandra Palace. "We staan er op dit moment heel goed voor. We zitten nu op het hoogtepunt in de Duitse dartsgeschiedenis'', concludeert Marijanovic.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties