Michael van Gerwen heeft spijt van toezegging aan Luke Humphries: ''Dat had ik zeker niet moeten zeggen''

Michael van Gerwen begint zijn poging om een vierde wereldtitel te veroveren met een wedstrijd tegen Keane Barry of Reynaldo Rivera. Afgelopen weekend miste 'Mighty Mike' de kans om op een perfecte manier richting het WK Darts te gaan.

De nummer twee van de wereldranglijst stond in de finale van de Players Championship Finals tegenover Luke Humphries. Ondanks een 9-5 voorsprong, moest Van Gerwen de titel echter met 9-11 aan 'Cool Hand Luke' laten.

"Het is momenteel best moeilijk om te lachen. Minder slaap en de finale verloren... Maar het is wat het is en je moet verder," vertelde de Nederlander aan Oche180 op de mediadag voorafgaand aan de loting van het WK Darts.

Vooral de manier waarop Van Gerwen verloor deed hem pijn. Tot 9-5 speelde 'Mighty Mike' een uitstekende wedstrijd en leek niets hem nog van een achtste titel op de Players Championship Finals af te houden.

"Natuurlijk doet het zeer. Vooral omdat het niet zo was dat ik een slechte wedstrijd speelde of dat hij me overtrof, maar omdat ik mezelf teleurstelde. Ik heb mijn kansen gehad, maar als je het niet doet moet je verder."

Tijdens het afgelopen weekend in Minehead was de vorm van Van Gerwen goed en dus zijn er, ondanks het mislopen van de titel, genoeg positieve punten op weg naar het WK Darts. "Ik denk dat het het beste toernooi was dat ik gespeeld heb sinds het laatste WK," analyseert 'Mighty Mike'. "Dat is voor mij het grootste pluspunt. Ik voel me goed, anders kon ik ook geen negendarter of recordgemiddelde gooien.''

Één uitspraak van Van Gerwen kwam echter als een boemerang terug in zijn gezicht. Op zaterdag wilde de drievoudig wereldkampioen er niets van weten dat Humphries momenteel de beste speler ter wereld is. "Hij moet me eerst nog verslaan'', liet Van Gerwen optekenen. Dit was iets waar Humphries zelf ook naar verwees in zijn interview na de wedstrijd. "Hij zei dat ik hem moest verslaan in een finale en dat deed ik!'', lachte de Engelsman.

Heeft van Gerwen er spijt van dat hij Humphries die extra motivatie heeft gegeven? "Hij is nog steeds niet de beste. Ik gaf het weg," lacht de Nederlander gekscherend. "Ik had dat zeker niet moeten zeggen. Alles gaat op dit moment zijn kant op. Natuurlijk is hij een fantastische speler, maar ik had het in de zak en ik liet het glippen."

Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties