Kevin Doets baalde van WK-loting: "Meteen in de eerste wedstrijd van het WK aan de bak, dat wil eigenlijk niemand"

Kevin Doets maakt dit jaar zijn debuut op het PDC-WK. De 25-jarige Nederlander neemt het in de openingsronde op tegen de Amerikaan Stowe Buntz.

Buntz bereikte op de voorbije Grand Slam of Darts nog verrassend de kwartfinales. "Ik heb hem daar zien spelen en dat deed hij bijzonder goed", zegt Doets tegenover Viaplay. "Maar eigenlijk maakt het niet uit tegen wie je in de eerste ronde moet spelen, ik ga gewoon van eigen sterkte uit."

Toch was Doets niet helemaal gelukkig met de loting. "Ik moet in de allereerste wedstrijd van het WK aan de bak, dat wil eigenlijk niemand. Maar ach, het is zoals het is en ik ga me heel goed voorbereiden."

De winnaar van het duel tussen Doets en Buntz mag het later die avond opnemen tegen de regerende wereldkampioen Michael Smith.

Voor Doets staat er overigens nog heel wat op het spel tijdens het WK. Momenteel staat hij 66e op de wereldranglijst, de top 64 na het WK behoudt zijn Tour Card.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties