"Hij zal nog gevaarlijker zijn dan anders" - Rob Cross ziet trainingspartner Luke Littler als topfavoriet voor World Matchplay

In de Winter Gardens in Blackpool gaat komende zaterdag de World Matchplay van start. In de openingsronde staat met de clash tussen Luke Littler en Michael van Gerwen meteen een knaller van formaat op het programma.

Rob Cross, in 2019 nog winnaar van de World Matchplay en trainingspartner van Littler, ziet het wel goed komen met de 17-jarige sensatie. "Het was altijd al een test geweest voor Luke's uithoudingsvermogen met al dat reizen dit jaar. We weten allemaal waartoe hij in staat is aan het dartbord. Maar het is het reizen dat het zo vermoeiend maakt. Vermoeidheid kan de grootste ondergang zijn voor elke speler, hoe getalenteerd je ook bent", aldus Cross.

"Om eerlijk te zijn, Luke heeft alles wat er op zijn pad kwam ongelooflijk goed verwerkt. Hij heeft alle media-aandacht en het reizen tot nu toe goed doorstaan. Hij won de Premier League Darts en vijf andere titels toen de kalender erg druk was. Nu hij een paar weken rust heeft gehad en niet heeft gespeeld in de World Cup of Darts, zal hij op de World Matchplay nog gevaarlijker zijn."

"Hij zal nog gevaarlijker zijn dan anders" - Rob Cross ziet trainingspartner Luke Littler als topfavoriet voor World Matchplay
Rob Cross hoopt op een tweede World Matchplay-kroon

Topfavoriet

Cross schuift zijn trainingspartner dan ook naar voor als topfavoriet voor eindzege. "Niets lijkt hem te hinderen. Hij zal het geweldig vinden om in Blackpool te spelen, dat ligt in zijn buurt en ik zie hem daar gewoon weer opduiken en domineren."

"Het is een echt dartpubliek in de Winter Gardens. Het is niet zo luidruchtig als op het WK of in de Premier League Darts. Ik zie Luke weer de krantenkoppen beheersen."

Cross is zelf echter ook van de partij in Blackpool en geeft zich zeker niet op voorhand gewonnen. 'Voltage' neemt het in zijn openingswedstrijd op tegen Gian van Veen. "Het is aan mij en de andere jongens om Luke tegen te houden. Onderschat overigens ook Luke Humphries niet, hij zal de World Matchplay en het WK Darts in hetzelfde jaar willen winnen, dat is niet veel anderen gelukt. Maar het is het op één na grootste toernooi van het jaar. Michael van Gerwen, Gerwyn Price en Gary Anderson zullen er allemaal klaar voor zijn."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties