"Luke Humphries zeker, maar positie van Michael Smith is onzeker" - Wie gaat voor Engeland naar de World Cup of Darts 2025?

Eind vorige maand werd in Frankfurt de World Cup of Darts afgewerkt. Engeland pakte er de eindzege na een 10-6 overwinning in de finale tegen Oostenrijk.

Voor Engeland was het de vijfde titel in de geschiedenis van de World Cup of Darts, maar pas de eerste sinds 2015. Bovendien was het voor de eerste keer dat een ander duo dan Phil Taylor en Adrian Lewis erin slaagde Engeland de World Cup of Darts te bezorgen.

Humphries is daardoor niet alleen regerend individueel wereldkampioen, maar nu ook in de landencompetitie. 'Cool Hand Luke' vormde in Frankfurt een duo met Michael Smith. Op weg naar de titel hadden ze het eigenlijk in geen enkele van hun vier wedstrijden (Frankrijk, Noord-Ierland, Schotland en Oostenrijk) echt moeilijk en maakten ze bijzonder veel indruk met regelmatig hoge gemiddeldes."

"Humphries stak er wat mij betreft bovenuit", zegt Sky Sports-presentator Michael Bridge. "Hij toonde zich eens temeer een waardige wereldkampioen. Na het winnen van het WK had hij misschien wat op zijn lauweren kunnen rusten, maar dat deed hij niet. Integendeel, hij is hard blijven werken en wil zich op elk toernooi tonen."

wcod24 final england 5 3
Dolle vreugde bij Michael Smith en Luke Humphries na het winnen van de World Cup of Darts

Smith twijfelachtig

De vraag is of volgend jaar hetzelfde Engelse duo hun titel gaat verdedigen op de World Cup of Darts. "Humphries gaat er zeker bij zijn", zegt Bridge. "De positie van Michael Smith daarentegen is twijfelachtig. Hij staat momenteel nog wel derde op de wereldranglijst, maar er staan een aantal andere Engelsen aan de deur te kloppen, denk maar aan Nathan Aspinall, Rob Cross en zeker ook ene Luke Littler."

"Er is momenteel zoveel talent in Engeland dat het moeilijk is om daarover een voorspelling te doen. Anderzijds kan het voor iemand als Smith ook wel een extra motivatie zijn om te bewijzen dat hij zijn plaats verdient op de World Cup of Darts."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties