"Op een EK of WK Voetbal laat je de toplanden toch ook niet pas later instromen" - Colin Lloyd hekelt 'bescherming van toplanden op de World Cup of Darts

Eind vorige maand vond in Frankfurt de World Cup of Darts plaats. De eindzege ging naar Engeland, dat in finale met 10-6 te sterk was voor Oostenrijk.

Sinds 2023 wordt de World Cup of Darts volgens een nieuw format gespeeld. Niet alleen nemen er veertig landen deel, bovendien worden er alleen nog maar koppelwedstrijden gespeeld. 36 landen beginnen aan de groepsfase, waar in een groep van drie de winnaar telkens doorgaat naar de achtste finales. Daarbij komen dan nog de eerste vier reekshoofden, die vrijgesteld zijn voor de groepsfase.

En laat net dat laatste een groot punt van kritiek zijn bij vele dartsvolgers. Zij vinden het niet kunnen dat de vier hoogst geplaatste landen pas in de achtste finales in actie moeten komen. Ook de spelers zelf lijken daar overigens geen fan van te zijn, zo liet Kim Huybrechts het volgende optekenen. "Ik ben blij dat België vijfde reekshoofd is en wij dus in de groepsfase moeten spelen. Als we ons plaatsen voor de achtste finales vind ik het een voordeel dat we al twee wedstrijden gespeeld hebben. De toplanden komen zeg maar koud in het toernooi en dat is nooit makkelijk."

wcod24 final england 4 2
Michael Smith en Luke Humphries na hun gewonnen finale tegen Oostenrijk

Ongezien op EK of WK Voetbal

Ook voormalig nummer één van de wereld Colin Lloyd is geen fan van het huidige format. "Het zou ongezien zijn dat je op een EK of WK Voetbal de vier hoogst geplaatste landen op de wereldranglijst pas in een latere fase van toernooi laat instromen", zegt hij.

"Waarom doen we dat dan wel bij de World Cup of Darts, toch ook een WK? Ik ben er overigens zeker van dat de spelers van de desbetreffende landen ook geen voorstander zijn van dit format."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties