Humphries opgelucht na nipte zege op landgenoot: 'We wisten allebei maar niet onze eigen legs te houden'

Luke Humphries kwalificeerde zich donderdagavond ten koste van landgenoot Callan Rydz voor de laatste zestien op het EK Darts.

Humphries was scorend veel beter dan zijn Engelse landgenoot, maar wist het niveauverschil door gemiste dubbels niet in de score uit te drukken. Vanaf 1-1 vielen er liefst acht breaks op rij, waarna Humphries aan de laatste leg mocht beginnen. Nu was Cool Hand Luke wel alert en wist de voormalig jeugdwereldkampioen de winst te pakken met een 14-darter.

''Ik wist vooraf al dat het een lastige wedstrijd gingen worden. Gelukkig ben ik er doorheen gekomen'', zei de UK Open-finalist na afloop tegen de PDC.

''We weten allemaal hoe goed Callan is. HIj is een fantastische speler, die een enorme scoringskracht heeft. Hij heeft mij tot het uiterste gedreven.''

''Echter denk ik wel dat ik meest constante speler was, maar wisten allebei maar niet onze eigen legs te houden. Het was een gekke wedstrijd en ik stond telkens onder druk. In de laatste twee legs wist ik echter twee goede legs neer te zetten om de winst over de streep te trekken'', aldus Humphries.

Lees meer over:
PDC Luke Humphries Callan Rydz

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties