Humphries werkt samen met Nicholson: 'Hij heeft de nodige ervaring om me naar majorwinst te begeleiden'

Luke Humphries is inmiddels opgeklommen naar de 26ste plaats op de wereldranglijst. De 26-jarige Engelsman werkt sinds vorig jaar samen met ex-prof Paul Nicholson.

"Onze samenwerking is gestart net voor de start van het WK eind vorig jaar. Op dat WK liep het jammer genoeg in de eerste ronde mis tegen Paul Lim, maar sindsdien heb ik geweldige vorderingen gemaakt. Sinds ik met Paul werk heb ik de finale van de UK Open gehaald en daarnaast ook op de Pro Tour enkele finales gespeeld", aldus Humphries bij Online Darts.

Nicholson is zelf een voormalig majorwinnaar (Players Championship Finals 2010). "Hij heeft de nodige ervaring om me ook naar zo'n majorwinst te begeleiden. Ik hoop dat nog dit jaar te realiseren", zegt de 26-jarige Engelsman.

Coaching nog niet ingeburgerd

"Het is misschien nog niet helemaal ingeburgerd in de dartssport, maar coaching kan echt helpen, daar ben ik vast van overtuigd", vervolgt 'Cool Hand Luke'. "Devon Petersen bewees het eerder al, door samen te werken met Wayne Mardle heeft hij de laatste jaren bijzonder veel progressie gemaakt. De samenwerking met Paul zorgt er ook veel dat ik met veel meer vertrouwen aan het bord sta, hij is er ook altijd voor mij als ik met vragen zit en dat geeft me de nodige rust in mijn hoofd."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties