"Ik kon plots niets meer, het heeft me voor altijd veranderd" - Wayne Mardle over virus dat zijn carrière en leven veranderde

Wayne Mardle was zelf meervoudig deelnemer aan de Premier League Darts, maar in 2009 liep het grondig mis.

Voor aanvang van de tiende speeldag kreeg Mardle te maken met een virus. "Ik kon niet meedoen, ik kon niet lopen, ik kon niet staan, ik kon niet spelen," herinnert Mardle zich tegenover Daily Star Sport. "Het was Phil Taylor die me erop attent maakte dat ik niet in orde was toen we in Glasgow waren voor een Premier League-avond."

"Ik bruis normaal van de energie. Als ik speelde, sprong ik op en neer als een gek, zo was ik zelfs in de oefenruimte. Maar toen we in Glasgow aan het opwarmen waren zei Phil tegen me 'alles goed met je? Het is niets voor jou, je bent echt stil geworden'. Ik zei 'ja, ik voel me niet geweldig'."

"Dat was op een donderdag en de weken daarna heb ik niet gespeeld", vervolgt Mardle. "Het was een virus dat maar niet weg wilde gaan. Maandenlang heb ik geen pijl opgepakt. Dat was een vreselijke tijd."

"Uiteindelijk werd ik uit de Premier League gehaald en kwamen er mensen in de plaats als gastspeler, zoals Mark Webster, Robert Thornton en Dennis Priestley, dus ik gaf ze een kans!"

Maar na de Premier League Darts was Mardle nog niet van zijn ellende verlost. "Het duurde ongeveer achttien maanden", zegt hij. "Ik kreeg de bof toen ik nummer vijf of zes van de wereld was. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts met me."

Timide

"Ik was best een agressieve speler, ik had veel energie. Mijn vrouw is nog steeds van mening dat dat me voor altijd heeft veranderd. Daarna werd ik nogal timide, ik genoot er niet meer van. Ik had niet de strijd of de wil om te winnen en daar was mijn spel op gebaseerd."

Mardle stopte uiteindelijk twee jaar later, op amper 38-jarige leeftijd, met professioneel darts en is sindsdien aan de slag als commentator en analist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties