Van Gerwen wint voor derde week op rij weektitel in Premier League Darts

Na weektitels in Cardiff en Berlijn heeft Michael van Gerwen donderdagavond ook de weektitel gepakt in Newcastle. Het is voor 'Mighty Mike' zijn derde weektitel op rij in deze competitie.

Van Gerwen begon de avond in het noordoosten van Engeland met een 6-4 overwinning op Gerwyn Price, waarna hij ook Luke Littler met 6-5 de baas was. Nathan Aspinall wist ook de eindstrijd te halen. Met een 6-5 zege op Michael Smith boekte 'The Asp' zijn allereerste overwinning in deze Premier League, waarna hij meteen zijn eerste finale haalde dankzij een 6-4 overwinning op Rob Cross.

In de finale wist Aspinall op een 2-0 voorsprong te komen, maar daarna gingen er vijf legs op rij naar Van Gerwen. Hij wierp tijdens deze reeks onder andere een 11-darter en een 10-darter.

Het werd toch nog spannend doordat Aspinall aan de hand van een schitterende 170 finish terug kon komen tot 4-5. De Engelsman kreeg zelfs nog twee kansen op 5-5, maar miste tweemaal op dubbel 16. Met een 16-darter wist Van Gerwen daarna de weektitel te veroveren.

Door deze weektitel heeft Van Gerwen inmiddels een ruime voorsprong opgebouwd in de tussenstand. Na vier speelrondes staat hij op vijftien punten, terwijl Michael Smith en Luke Littler daarachter op zeven punten volgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties