"Ik speel geen darts om de beste Duitser te zijn, ik wil gewoon één van de beste spelers ter wereld zijn" - Martin Schindler na eerste toernooizege

Martin Schindler boekte afgelopen zondag de mooiste triomf uit zijn carrière door het International Darts Open te winnen. De 27-jarige Duitser is daardoor opgeklommen naar de 22e plaats op de wereldranglijst.

Schindler had het achteraf moeilijk om zijn tranen te bedwingen. "Mijn knieën trillen nu", zei hij. Het is gewoon te gek. Ik speel nu al zeven of acht jaar op de Pro Tour. Het is zo'n lange reis geweest en nu sta ik hier met een van deze prachtige trofeeën."

"Ik had hier tien jaar geleden nooit van kunnen dromen, maar ik heb hier zo hard voor gewerkt. Ik heb zoveel geïnvesteerd en op dit moment ben ik misschien wel de gelukkigste man op aarde."

Schindler is dankzij deze toernooizege opgeklommen naar de 22e plaats, één plaats hoger dan de vorige Duitse nummer één Gabriel Clemens. "Ik heb al eerder gezegd dat ik geen darts speel om boven Gabriel op de wereldranglijst te staan. Ik wil gewoon een van de beste darters ter wereld zijn."

"Als je een titel wint op de European Tour, denk ik dat je bij de besten hoort en dat is het belangrijkste", vervolgt Schindler. "De topprioriteit voor mij dit weekend was om mijn ranking voor de World Matchplay en de World Grand Prix te verbeteren, en dat lukte helemaal volgens plan. Ik ben daar zo blij mee en ik ben zo blij dat ik deze trofee heb gewonnen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties