"Ik geloof dat hij de jongste Premier League-deelnemer ooit kan worden" - Luke Littler heeft lovende woorden voor 10-jarig wonderkind

De dartswereld heeft met Luke Littler nog maar pas een nieuwe tienerster leren kennen of daar lijkt al de volgende aan de deur te kloppen.

Afgelopen week haalde immers een 10-jarige Engelse jongen de krantenkoppen met zijn recordbrekende hoogste gemiddelde ooit van 104,86 op weg naar het winnen van een Foundation Tour-evenement. Hij gooide zelfs twee 180'ers voor zijn derde verjaardag.

"Ik keek voor het eerst naar darts op televisie toen ik nog in mijn kinderwagen zat en ik keek er constant naar", zegt Bryceland tegenover The Sun. "Dat was toen Gary Anderson het wereldkampioenschap won. Hij was mijn eerste held. Ik speel eigenlijk al sinds ik achttien maanden oud was. Ik kan me echter niet zoveel herinneren. Ik begon met een softtipbord en toen stopte mijn vader een echt bord onder dat van hem."

"Toen kreeg ik echte dartpijlen voor mijn tweede verjaardag. Mijn vader en moeder wisten dat ik er veilig mee was en ik vond het heerlijk om te spelen en heb dat sindsdien altijd gedaan. Gary heeft me zelfs zien spelen op een demonstratietoernooi toen ik vier was."

Van Gerwen

"Toen ik wat ouder werd, gooide ik wat dichter bij het bord", vervolgt Bryceland. "Twee jaar geleden ging ik naar een demonstratietoernooi in Newcastle met Michael van Gerwen. Michael stond erop dat ik met hem oefende op volle hoogte en de juiste afstand, omdat hij dacht dat ik goed genoeg was. Toen ben ik naar huis gegaan en heb ik mijn vader en moeder verteld dat ik in de JDC (Junior Darts Corporation) wilde spelen."

De tiener heeft dan ook lovende woorden voor Van Gerwen. "Michael was mijn inspiratie en zat aan mijn tafel. Hij sprak met ons allemaal, hij was echt aardig en goed voor me."

Vergelijking met Littler

Bryceland wordt zelfs al vergeleken met Littler. De finalist van het voorbije WK sprak hem zelfs toe in een video, waarin hij onder meer zei dat Bryceland het record van jongste Premier League-speler ooit kan verbreken (momenteel op naam van Littler). "Luke heeft mij ook geïnspireerd", zegt Bryceland. "Ik wilde dat hij het WK zou winnen. Ik heb Luke twee jaar geleden ontmoet op de Scottish Open, dus ik was zo blij dat hij het zo goed deed, vooral omdat hij de afgelopen jaren ook in de JDC zat. Ik heb er nog niet veel over nagedacht, maar ik kan ernaar streven om in de Premier League te spelen als ik 16 ben.

Een trainingsbeest is Bryceland naar eigen zeggen niet. "Ik heb geen vaste trainingsuren. Ik kom thuis van school en gooi wat, maar ik leg mezelf geen druk op. Ik ben een beetje zoals Luke, ik ga op mijn telefoon en speel dan een beetje en dat is het."

"Ik oefen echter meer met darten dan met huiswerk maken. Maar ik werk nog steeds aan mijn wiskunde!"

Lees meer over:
PDC Luke Littler

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties