"Ik zie nooit de ochtendzon" - Luke Littler blijkt een echte nachtmens te zijn

Luke Littler heeft zich op korte tijd opgewerkt tot één van de beste spelers ter wereld. Maar veel uren aan het trainingsbord brengt de 17-jarige Engelsman niet door.

Littler blijft graag op tot in de vroege uurtjes. "Ik weet niet waarom, maar ik zit altijd tot 2 of 3 uur 's nachts op mijn Xbox. Ik word om 13.00 of 14.00 uur wakker en ik doe elke dag hetzelfde. Ik moet misschien een gewoonte krijgen om op een normale tijd naar bed te gaan - ik zie de ochtend nooit. Ik sta op en ga op mijn Xbox", zegt Littler.

"Als dat gaat vervelen, ga ik wat trainen en als dat gaat vervelen, ga ik weer op mijn Xbox. Ik oefen misschien 20 minuten of een half uur, gewoon om mijn arm los te houden. Ik denk dat toen we voor het eerst in lockdown gingen, ik vier of vijf uur per dag oefende omdat er niets anders te doen was."

Littler houdt niet van lange trainingen. "Omdat ik mijn talent heb, hoef ik niet echt meer lange uren te maken. Het harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen en ik hoef mezelf niet meer te overbelasten."

Xbox

De eerder genoemde Xbox blijkt een echte verslaving te zijn. Zo was dat het eerste waar hij aan dacht na zijn verloren WK-finale tegen Luke Humphries. "Ik kan niet wachten om weer op mijn Xbox te gaan", bekende hij. "Ik had hem niet meegenomen omdat ik dacht dat ik de finale niet zou halen."

Lees meer over:
PDC Luke Humphries Luke Littler

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties