Deze spelers hebben het meeste prijzengeld te verdedigen in 2024

In de aanloop naar de eerste rankingtoernooien van 2024 heeft PDC-statisticus Christopher Kempf een lijstje gemaakt met de spelers die het meeste prijzengeld moeten verdedigen in de komende twaalf maanden.

Luke Humphries lijkt als nummer één van de wereld een zorgeloos seizoen tegemoet te gaan. Van zijn bedrag op de wereldranglijst hoeft hij in 2024 slechts 22.8 procent te verdedigen. Nummer twee van de wereld Michael van Gerwen moet bijvoorbeeld 52.44 procent verdedigen. 'Mighty Mike' won in 2022 de World Matchplay, World Grand Prix en Players Championship Finals.

Danny Noppert heeft ook een belangrijk jaar voor de boeg. 'The Freeze' pakte in 2022 de titel op de UK Open en was halvefinalist op de World Matchplay. Hij moet 56 procent verdedigen voorafgaand aan het WK Darts, het hoogste finishpercentage van alle spelers in de top-16 van de wereldranglijst.

Adrian Lewis is de speler die procentueel het meeste prijzengeld te verdedigen heeft. Dat is ook niet gek, want 'Jackpot' is sinds april 2023 tijdelijk gestopt en won daarna dus geen prijzengeld meer. Hij heeft bijna 78 procent te verdedigen indien Lewis later dit jaar toch nog terugkeert op het circuit.

Rowby-John Rodriguez moet ook aan de bak in 2024. De Oostenrijker moet 67 procent van zijn prijzengeld verdedigen dit seizoen. De Oostenrijker zal zich moeten gaan plaatsen voor de televisietoernooien, anders lonkt een terugkeer naar Q-School. Hetzelfde geldt voor Martin Lukeman (60 procent) en Ryan Meikle (55 procent). Vincent van der Voort zal ook minimaal het WK Darts moeten halen om zijn Tour Card niet te verliezen. 'The Dutch Destroyer' moet 54 procent van zijn gewonnen prijzengeld verdedigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties