Jermaine Wattimena ligt niet wakker van loting tegen Fallon Sherrock op WK Darts: ''Eigenlijk maakt het niet uit tegen wie ik moet spelen''

Maandagavond vond de loting plaats voor het komende WK Darts. Jermaine Wattimena neemt het in de openingsronde op tegen Fallon Sherrock.

Wattimena lag niet wakker van de loting. "Eigenlijk maakt het niet uit tegen wie ik moet spelen, ik ga gewoon van eigen sterkte uit en als ik mijn niveau haal, dan moet ik deze wedstrijd gewoon winnen", zegt de 35-jarige Nederlander die al driemaal de laatste 32 wist te bereiken op het PDC-WK.

Sherrock schreef tijdens de editie van 2020 geschiedenis door als eerste vrouw ooit op een WK tegen een man te winnen. Meer zelfs, 'The Queen of the Palace', versloeg niet alleen Ted Evetts in de eerste ronde, een ronde later was ze ook te sterk voor Mensur Suljovic. Uiteindelijk ging Sherrock in de derde ronde met 4-2 onderuit tegen Chris Dobey.

Wattimena toonde afgelopen weekend nog zijn goede vorm door de laatste zestien te bereiken op de Players Championship Finals. Na zeges tegen achtereenvolgens Dirk van Duijvenbode en Richard Veenstra verloor Wattimena met 10-7 van Ryan Joyce. "Daar heb ik laten zien wat ik in huis heb, dat geeft dan ook het nodige vertrouwen voor het komende WK", zegt hij.

De winnaar van het duel tussen Wattimena en Sherrock neemt het in de tweede ronde op tegen de als 26e geplaatste Duitser Martin Schindler.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties