Lewis sluit terugkeer niet uit: "Ergens is die ambitie er nog steeds, maar geen idee wanneer ik terugkeer"

Adrian Lewis kondigde in april aan dat hij tijdelijk een pauze inlast in zijn carrière. De tweevoudig voormalig wereldkampioen sluit een terugkeer echter niet uit.

"Waarom neem ik een pauze? Na 20 jaar denk ik dat ik gewoon toe was aan een opfrisbeurt", opent Lewis tegenover Daily Star. "De kick was er niet meer. Het ging niet zo goed met mijn vrouw, dus ik was vaak bij haar in het ziekenhuis. Je zou het een burn-out kunnen noemen, maar voor mij was het al een tijdje aan de gang. Mijn gedachten waren niet bij het darten."

"Ik heb vorig seizoen toch nog een toernooi gewonnen. Ik geraakte nog regelmatig ver in toernooien en ik kwalificeerde me voor alle tv-toernooien, dus het ging niet echt om mijn vorm. Het was gewoon dat ik er niet wilde zijn. Mijn geest was er niet bij en ik vond het niet eerlijk dat ik bleef opdagen terwijl iemand anders mijn plek had kunnen krijgen, iemand die honderd procent had kunnen geven. De waarheid is dat ik niet honderd procent gaf. Mijn gedachten waren ergens anders. Het was geen overhaaste beslissing."

Lewis ging dan ook niet over één nacht ijs. "Ik had het erover met mijn vrouw. Ze zei: 'In principe moet je doen wat je moet doen. Niemand kan je dat vertellen, behalve jijzelf.' Ik antwoordde: 'Nou, dat is het dan, ik neem een pauze. Het heeft de druk een beetje weggenomen. Ik voel me weer een beetje mezelf, een beetje sprankelender in plaats van de hele tijd in de put te zitten."

Mogelijke terugkeer

Toch sluit Lewis een terugkeer niet uit. "Ik heb de laatste maanden hard aan mijn gezondheid gewerkt en ben zo'n 25 kilogram afgevallen, ik voel me opnieuw goed. Ergens blijft er die ambitie om terug te keren op de Pro Tour, maar ik wil daar zeker geen vaste termijn op kleven."

Lees meer over:
PDC Adrian Lewis

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties