Line-up bekendgemaakt voor US Darts Masters 2023: Van Gerwen, Van den Bergh en Van Dongen mogen naar New York

De PDC heeft bevestigd welke acht spelers namens de PDC mogen afreizen naar New York voor de US Darts Masters. Het World Series-toernooi in de iconische Madison Square Garden vindt dit jaar plaats op 2 en 3 juni.

Eerder was al duidelijk dat de top vier van de wereldranglijst, bestaande uit Michael Smith, Peter Wright, Michael van Gerwen en Gerwyn Price, uitgenodigd waren voor de US Darts Masters 2023.

In de recente aankondiging werd bekendgemaakt dat ook Rob Cross, Luke Humphries, Dimitri van den Bergh en Nathan Aspinall een invitatie hebben ontvangen. Zij nemen het in de eerste ronde van de US Darts Masters op tegen een Noord-Amerikaanse speler.

Tot deze acht spelers behoren onder meer Tour Card-houders Jeff Smith, Matt Campbell en Jules van Dongen. Laatstgenoemde, een geboren Nederlander maar tegenwoordig woonachtig in de Verenigde Staten, mocht vorig jaar ook al meedoen in de Madison Square Garden. Toen verloor Van Dongen in de eerste ronde met 6-4 van Van Gerwen.

Alex Spellman is ook zeker van deelname omdat hij de CDC Continental Cup heeft gewonnen. Tevens zal ook de winnaar van de CDC Cross-Border Challenge (21-22 april) een uitnodiging ontvangen. Verder zijn er nog drie startplekken te verdienen tijdens kwalificatietoernooien op 20 en 21 mei.

Deelnemersveld US Darts Masters 2023

PDC-spelers

Michael Smith

Peter Wright

Michael van Gerwen

Gerwyn Price

Rob Cross

Luke Humphries

Dimitri Van den Bergh

Nathan Aspinall

Noord-Amerikaanse spelers

Jeff Smith

Matt Campbell

Jules van Dongen

Alex Spellman

Winnaar CDC Cross-Border Challenge

3x Qualifiers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties