PDC komt met nieuw World Series-toernooi in Polen: onder meer Van Gerwen, Noppert en Van den Bergh uitgenodigd

De PDC gaat dit jaar een bezoekje brengen aan Polen met het World Series-circuit. Op 7 en 8 juli wordt in Warschau de eerste editie van de Poland Darts Mastres gespeeld.

Het toernooi bestaat uit zestien spelers. Acht PDC-toppers nemen het op tegen acht Oost-Europese spelers. Tot de acht PDC-toppers behoren onder meer Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dimitri van den Bergh.

Voor Noppert kan deze uitnodiging worden gezien als een beloning voor goede resultaten in de afgelopen maanden. Deze prestaties bleken niet genoeg voor een uitnodiging voor de Premier League Darts, dus deze invitatie kan als een goedmakertje worden gezien. Verder doen ook wereldkampioen Michael Smith, Rob Cross, Nathan Aspinall, Gerwyn Price en Luke Humphries mee in de Poolse hoofdstad.

De line-up van Oost-Europese spelers wordt aangevoerd door Krzysztof Ratajski, winnaar van acht PDC-rankingtoernooien. Ratajski gaat voor het eerst een PDC-evenement op eigen bodem spelen. Ook landgenoten Krzysztof Kciuk en Radek Szaganski gaan voor eigen publiek optreden.

Verder hebben ook Boris Krcmar, Karel Sedlacek en Adam Gawlas een uitnodiging gekregen. Dan zijn er nog twee startplekken over. Deze twee plaatsen worden verdeeld bij kwalificatietoernooien in Polen en Hongarije.

Deelnemersveld Poland Darts Masters 2023

PDC-spelers

Michael Smith

Michael van Gerwen

Gerwyn Price

Rob Cross

Luke Humphries

Danny Noppert

Dimitri Van den Bergh

Nathan Aspinall

Oost-Europese spelers

Krzysztof Ratajski

Krzysztof Kciuk

Radek Szaganski

Boris Krcmar

Karel Sedlacek

Adam Gawlas

Hungarian Qualifier (

Polish Qualifier

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties