Lloyd weet wat Durrant nu meemaakt: 'Plots verloor ik van spelers die ervoor mijn veters nog niet mochten strikken'

Glen Durrant kondigde recent aan dat hij de dartspijlen even aan de kant legt. De voormalige Premier League-winnaar zit in een enorme vormcrisis en wil zich even herbronnen.

Durrant, die vorig jaar met de Premier League zijn eerste PDC-major won, gooit dit jaar geen deuk in een pakje boter. "Hij lijkt een schaduw van zijn vroegere zelf. Ik heb medelijden met Glen. Hij zat op het toppunt van zijn carrière en plots lukt niets meer. Alleen Glen kan je vertellen wat er aan de hand is, maar volgens mij is er binnenin iets gebroken. Hij weet tot wat hij in staat is, getuige zijn drie BDO-wereldtitels en die eindwinst in de Premier League en plots verliest hij van spelers die normaal gezien zijn veters nog niet mogen strikken", aldus ex-nummer 1 van de wereld Colin Lloyd bij The Darts Show podcast.

Geen kanonnenvoer worden

Lloyd maakt hetzelfde mee. "Ik verloor plots van spelers waar ik vroeger makkelijk van won. Toen heb ik voor mezelf beslist dat het genoeg was, ik wou geen kanonnenvoer worden voor andere spelers. Glen staat daarom voor een belangrijke beslissing: wil hij het nog een keer proberen of zegt hij dat het genoeg is geweest? Wat hij ook kiest om te doen, dat is zijn zaak. Dat is aan hem, en alleen hij kan die beslissing nemen. Ik weet zeker dat hij de steun en toeverlaat van zijn familie heeft."

"Glen ziet er niet echt gelukkig uit op dat podium op dit moment", vervolgt Lloyd. "En hij moet de gulden middenweg vinden. Doe wat het beste is voor Glen Durrant, niet om fans, familie of wat dan ook tevreden te stellen. Hij moet doen wat goed is voor hemzelf."

Lees meer over:
PDC Glen Durrant

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties