Lloyd wil dat boegeroep richting Price stopt: 'Scheidsrechter moet ingrijpen als het de spuigaten uitloopt'

Gerwyn Price werd vorige week de hele tijd uitgejouwd op de World Grand Prix. Ex-nummer één van de wereld Colin Lloyd vindt dat het tijd is dat het publiek daarmee ophoudt.

"Er is een grens overschreden. Het moet stoppen", opent Lloyd bij Sky Sports. "Gerwyn is de wereldkampioen en nummer één van de wereld. Toon dan tenminste een klein beetje respect. Ik heb het voorrecht en het genoegen gehad om met hem te praten. En ik heb mensen naar hem toe zien komen in de foyer van het hotel. Ze staan daar geduldig te wachten en hij maakt steeds met een grote glimlach op zijn gezicht tijd voor de fans. Er is geen reden om misbruik van hem te maken. Hij is eigenlijk een heel aardige vent."

Halt toeroepen

Lloyd wil dan ook dat het uitjouwen een halt wordt toegeroepen. "Ik vind alleszins dat de PDC dit moet aanpakken. Daar hebben we een scheidsrechter voor. Een scheidsrechter zou wat meer in moeten grijpen. Soms kan het de situatie erger maken, dus de scheidsrechter moet de situatie ook lezen. Het publiek tot de orde roepen. Als voormalig topdarter zou ik tegen het publiek zeggen: toon een beetje respect, ook al mag je een kerel niet. Heb je hem echt ontmoet? Heb je een gesprek met hem gehad? Want dat zou je gedachten echt veranderen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties