Lloyd zag Nederland en Engeland tegenvallen op World Cup: 'Spelers als Taylor en Van Barneveld worden enorm gemist'

Afgelopen weekend werd in het Duitse Jena de World Cup of Darts afgewerkt. Schotland trok er aan het langste eind door in de finale Oostenrijk met 3-1 te vloeren.

Vooraf was er heel wat te doen om het spelformat, veel waarnemers vonden dat er te weinig dubbelwedstrijden op het programma stonden. "Ik vind het eigenlijk wel goed zoals het nu is. Je weet dat het min of meer een knock-out wedstrijd is; in die zin moet je winnen, want je kunt niet vertrouwen op wat je partner doet.''

''Als je partner vervolgens niet wint is er nog altijd de dubbelwedstrijd om de beslissing te brengen. Ik denk dat dat allemaal bijdraagt aan het drama. Wie heeft het voordeel? Wie is mentaal sterk genoeg om door te zetten en deze wedstrijd door te komen? Ik vind het format goed zoals het is. Ik denk niet dat er iets moet veranderen", aldus Lloyd in The Darts Show podcast.

Wisselvallige prestaties

Nederland en Engeland, allebei meervoudige ex-winnaars van de World Cup of Darts, konden ditmaal niet de finale bereiken. "Bij Nederland had je vroeger een geweldig duo met Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. Ik denk dat de combinatie van dit jaar met 'MVG' en van Duijvenbode niet zo goed bij elkaar paste. Ze deden het niet enorm slecht, maar het was toch allemaal net te weinig. Bij Engeland heb je een beetje dezelfde situatie, vroeger had je daar ook een schitterend duo met Phil Taylor en Adrian Lewis. Afgelopen weekend was James Wade wel goed, maar Dave Chisnall vond ik toch serieus tegenvallen", besluit Lloyd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties