Management stopt per direct samenwerking met voormalig jeugdwereldkampioen Leighton Bennett na contractbreuk

Mach Darts Management heeft per direct het contract van voormalig supertalent Leighton Bennett ontbonden. Volgens het management heeft Bennett contractbreuk gepleegd, waardoor verdere samenwerking onmogelijk is.

Bennett staat sinds oktober 2022 onder contract bij Mach Darts Management. Dit bedrijf wordt gerund door Ronnie Charles Rickner en Marco Vrolijk. Ook het opkomende Nederlandse talent Gian van Veen is aangesloten bij dit management.

Gedurende de samenwerking heeft Mach Darts Management geprobeerd Bennett te helpen met het ontwikkelen van diens talent binnen het dartscircuit. 'Boom Boom Bennett' kroonde zich in 2019 tot jeugdwereldkampioen bij de BDO en deed in 2020 op 14-jarige leeftijd mee aan het BDO-wereldkampioenschap. De jonge Engelsman had de dartswereld aan zijn voeten, maar zo snel als zijn opkomst was, zo rap leek hij ook weer te verdwenen zijn.

Tot begin 2024, toen hij verrassend een PDC Tour Card wist te veroveren op de Q-School. Op de Pro Tour doet de 18-jarige Bennett het verdienstelijk, met het bereiken van de laatste zestien bij Players Championship 6 als hoogtepunt. Maar na deze successen heeft Bennett volgens Mach Darts Management gepoogd om de banden met zijn management door te knippen.

''Sinds onze samenwerking begon in oktober 2022, heeft Mach Darts zich ingezet om Leighton's talent te koesteren en hem te voorzien van de middelen die nodig zijn om te slagen in het professionele darts. Echter, helaas hebben Leighton en zijn omgeving ervoor gekozen om onze contractuele overeenkomst te negeren. Zij hebben diverse pogingen ondernomen om de banden te verbreken, waarbij zij geen oog tonen voor de bijdragen en toezeggingen van onze kant'', zo laat Mach Darts Management in een statement aan Dartsnieuws.com weten.

''Naast het schenden van contractuele verplichtingen zijn er ook andere ongelukkige incidenten geweest. Er is geprobeerd schade toe te brengen aan de reputatie van ons merk. Ondanks onze inspanningen om de relatie te redden, is het duidelijk geworden dat een scheiding noodzakelijk is voor de integriteit van onze organisatie.''

Het blijft niet alleen bij het beëindigen van de samenwerking. Mach Darts Management gaat ook juridische stappen zetten om misgelopen inkomsten te verhalen op Bennett. ''Het is geen beslissing die lichtvaardig is genomen. We vinden het uiterst belangrijk dat we jonge spelers kunnen ondersteunen, juist nu er meer jonge spelers in de sport terechtkomen. Als we deze stappen niet nemen, kunnen we als managementbedrijf heel makkelijk afgedankt worden na alle investeringen en uren die wij erin gestoken hebben. Dit zou betekenen dat alle spelers onder de 18 jaar met een managementbedrijf in theorie weg kunnen lopen zodra er succes begint te komen. Wij geloven dat dit verschrikkelijk is voor de vooruitgang van de dartssport en het reguleren en adviseren van spelers op een professionele manier'', vervolgt Mach Darts Management.

Tot slot wenst Mach Darts Management hun voormalig pupil nog wel succes toe voor het verdere verloop van zijn carrière. ''Hoe zeer het verraad ook pijn doet, we hopen nog steeds dat Leighton zelf zijn dartscarrière kan voortzetten, mits hij niet schuldig wordt bevonden aan andere beschuldigingen met betrekking tot zijn gedrag. We blijven toegewijd aan het ondersteunen van getalenteerde spelers binnen de dartsgemeenschap en kijken ernaar uit om dit in de toekomst te blijven doen.''

Management stopt per direct samenwerking met voormalig jeugdwereldkampioen Leighton Bennett na contractbreuk
Lees meer over:
PDC Leighton Bennett

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties