Mardle wil overleden Australiër eren: 'Auckland Masters moet omgedoopt worden tot de Kyle Anderson Trophy'

Kyle Anderson overleed begin deze week onverwacht op amper 33-jarige leeftijd. Wayne Mardle is er nog steeds van onder de indruk.

Mardle, tegenwoordig analist en commentator bij Sky Sports, heeft niets dan lof voor Anderson. "Je kunt gewoon aan de vele berichten op sociale media zien dat hij aardig gevonden werd.''

''Hij was een aardig, oprecht mens die door iedereen werd gerespecteerd. Hij gaf destijds zijn job op en verhuisde letterlijk naar de andere kant van de wereld om zijn droom na te jagen. Wat een moedig iemand. Om hem op dan op amper 33-jarige leeftijd te verliezen, het is niet eerlijk."

Kyle Anderson Trophy

"De dartswereld is echt in rouw", vervolgt Mardle. "Op de top van zijn spel, was hij een van de betere spelers ter wereld. Ik herinner me zijn negendarter op het WK tegen Ian White omdat ik die dag de wedstrijden had moeten becommentariëren, maar ik zat thuis met de griep. Hij liet toen aan de wereld zien tot wat hij in staat was. Hij won op de Pro Tour en de Auckland Masters en als er nog een Auckland Masters komt, moet die omgedoopt worden tot de Kyle Anderson Trophy. Dat was zijn bekroning, dat was zijn moment", besluit Mardle.

Lees meer over:
PDC Wayne Mardle Kyle Anderson

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties