Mason spreekt zich uit voor veranderingen met Q-School: ''Sommige mensen worden nu niet genoeg beloond''

Chris Mason sprak uitgebreid met Online Darts over Q-School en de Challenge Tour. De voormalige darter en huidige darts-analist is van mening dat er in de toekomst veranderingen moeten komen voor de Q-School, waar spelers jaarlijks strijden om PDC Tour Cards.

Volgens Mason moet er een systeem komen waarbij spelers in aanmerking komen voor een PDC Tour Card door op regelmatige basis consistentie te tonen. "Ik wil dat de Challenge Tour gebruikt wordt voor wat het zou moeten zijn, ik denk dat als er 28 kaarten zijn, de top-20 van de Challenge Tour een Tour Card zou moeten krijgen'', zo stelt Mason. Momenteel krijgen alleen de twee beste spelers een Tour Card.

''Ik zou nog steeds een Q-School organiseren, maar dan met vier Tour Cards voor zowel de Europese Q-School als de UK Q-School. Ik denk dat je de inzet voor het systeem moet belonen. Inzet voor het product. Sommige mensen worden nu niet genoeg beloond.''

"Ze geven gedurende een lange tijd veel geld uit en ik denk dat dat degenen die door de Q-School komen veel beter zou maken, als je een eerlijk Q-School systeem zou creëren waarbij je de beste spelers krijgt die beschikbaar zijn en dat is wat we willen. We willen de top 128, niet degenen die door een beetje geluk, handige loting, de weg hebben gevonden. Hoe ze dat doen weet ik niet, maar zo krijgen ze het grote geld."

Fallon Sherrock was dit jaar in de buurt van een Tour Card en Mason spreekt de hoop uit dat de PDC de opkomende Beau Greaves niet aan toenemende hype ten onder laat gaan. Ze moet de tijd krijgen om de groeien.

"Ik gebruik niet graag het woord geluk, maar met een beetje geluk had ze een Tour Card gewonnen. Ze heeft niet veel geluk gehad, maar wat ze wel heeft bewezen is dat ze zich volledig inzet. Ze is een heel goede speelster. We horen veel over wat Beau (Greaves) heeft bereikt in de Women's Series, het is ongelooflijk. Is ze klaar om er als 128 Tour Card houder in te worden gegooid? Zeker niet.''

"De waarheid is dat haar gemiddelde, dat veel hoger ligt dan wat ik kan bereiken, haar niet in de top 100 plaatst. We verliezen soms de realiteit, denk ik dat ze één van de beste speelsters is die ik ooit gezien heb? Absoluut. Kan ze doorgaan en dingen doen bij de heren? Als ze doorgaat, maar laat haar groeien. Er zijn zoveel mensen die haar pushen en Fallon had dat ook. De PDC heeft de plicht hier aandachtig naar te kijken.''

"Als Beau doorgaat met deze ongelooflijke verbeteringen en de groei in haar spel en haar eigen volwassenheid, wie weet waar ze heen kan, maar mensen schreeuwen het uit, geef haar een Tour Card. Laat haar met rust, laat haar groeien en bloeien en overhaast het niet'', aldus Mason.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties