Matthew Edgar kijkt uit naar Premier League-debuut van Luke Littler: "Zie geen zwaktes in zijn spel"

Morgen gaat in de Motorpoint Arena in Cardiff de Premier League Darts 2024 van start. Op de eerste speeldag nemen Luke Humphries en Luke Littler het in een heruitgave van de voorbije WK-finale tegen elkaar op.

Humphries en Littler treffen elkaar in de kwartfinales. Matthew Edgar, zelf voormalig Tour Card-houder en bekend van zijn youtube-kanaal 'Edgar TV', blikt vooruit. "Voor Luke Littler is deze Premier League weer een nieuwe uitdaging. Ik heb er echter vertrouwen in dat hij het goed gaat doen, de voorbije jaren ontgoochelde hij immers ook nooit op toernooien als de UK Open, het jeugd-WK, het WK Darts bij de profs en ga zo maar door", zegt Edgar.

"Het wordt uiteraard afwachten hoe hij ermee omgaat om nu wekelijks tegen de beste spelers ter wereld aan te treden. Maar ik zie geen zwaktes in zijn spel, integendeel, als hij telkens die hoge gemiddeldes haalt zal hij zijn tegenstanders onder enorme druk zetten."

Genieten

Littler begon dit jaar met toernooiwinst in Bahrein en verloor afgelopen weekend de finale van de Dutch Darts Masters. "Na het WK kende hij geen moment rust en toch blijft hij maar presteren en mensen verbazen. Hij doet het geweldig", vult Abigail Davies, dartscommentator bij Sky Sports, aan.

"Het belangrijkste is dat hij er duidelijk van geniet om op grote podia te staan. Daarnaast is hij ook niet snel tevreden. Je zag dat duidelijk toen hij in Bahrein die negendarter gooide. Meteen ging de focus naar het winnen van die wedstrijd. Hij heeft de voorbije twee toernooien slechts één wedstrijd verloren en zelfs daarin haalde hij nog 106 gemiddeld, dat is waanzinnig."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties