Meulenkamp beseft dat het beter moet: 'Gebrek aan podiumwedstrijden dit jaar breekt me wat op'

Ron Meulenkamp heeft zich verzekerd van een plaats in de tweede ronde van het PDC-WK. 'The Bomb' was in de openingsronde met 3-0 te sterk voor Lisa Ashton.

"Het was geen vlotte wedstrijd", opent Meulenkamp. "Ik presteerde niet constant genoeg. Dit jaar heb ik bijzonder weinig podiumwedstrijden gehad, daarom was het wel comfortabel dat Lisa ook niet haar beste niveau haalde. Toch wil ik niet te negatief overkomen, ik zit nog in het toernooi en dat is het belangrijkste."

In de tweede ronde mag de 33-jarige Nederlander het opnemen tegen Michael Smith. "Misschien is het een klein voordeel dat ik al een match op het podium heb gespeeld. Anderzijds kijk ik vooral naar mezelf en niet naar mijn tegenstander. Mijn niveau moet alleszins een stuk de hoogte in om kans te maken tegen Michael.

Nog met publiek?

Die wedstrijd tegen Smith wordt afgewerkt op dinsdag 21 december. "Ik hoop dat er dan nog steeds publiek in de zaal zit, al begin ik er wel voor te vrezen als je ziet hoe de besmettingscijfers in Engeland weer de hoogte inschieten", besluit Meulenkamp.

Lees meer over:
PDC Ron Meulenkamp WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties