Nicholson aast op terugkeer: 'Het kriebelt nog steeds om zelf te spelen'

Paul Nicholson verloor begin 2019 zijn PDC Tour Card. De 43-jarige Engelsman wil volgend jaar echter terugkeren op de Pro Tour.

Nicholson, voormalig majorwinnaar, nam in 2020 voor het laatst deel aan Q-School, maar slaagde er toen niet in om een Tour Card te veroveren. "Ik heb het tegenwoordig best druk met commentaar geven, maar toch kriebelt het om ook zelf opnieuw te gaan spelen. Van de organisatoren van de Online Darts Live League heb ik de kans gekregen om de komende maanden enkele toernooien mee te pikken", zegt Nicholson tegenover Online Darts.

"Daarnaast wil ik graag enkele lokale toernooien spelen en misschien ook een aantal partijtjes online", vervolgt The Asset. "Zo kan ik kijken waar ik sta en aan wat er misschien nog moet gewerkt worden. Mijn doel is alleszins om begin volgend jaar deel te nemen aan Q-School."

Premier League

Nicholson gaf ook nog zijn mening over het nieuwe spelformat in de Premier League dit jaar. "Ik ben er voorlopig geen al te grote fan van. Het oude format was zeker aan vernieuwing toe, maar nu komen dezelfde spelers elkaar veel te vaak tegen. Het is goed dat de PDC nadenkt over hoe ze de Premier League aantrekkelijker kan maken, maar volgens mij kan het zeker nog beter. Ik denk dat ze dit nieuwe format zeker een tweetal jaar gaan handhaven en dan bijsturen waar nodig."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties