Nieuwlaat is overtuigd: "Jansen kan dé verrassing van het WK worden"

Danny Jansen neemt dit jaar voor het eerst deel aan het PDC-WK. En de amper 20-jarige Nederlander zou daar volgens sommige volgers wel eens tot de verrassing kunnen uitgroeien.

Jansen behaalde pas begin dit jaar zijn Tour Card, maar wist zich in zijn eerste jaar op de Pro Tour meteen te plaatsen voor het WK. "Hij heeft alles in zich om de held van het WK te worden", zegt Viaplay-commentator Jacques Nieuwlaat. "Als je hem hoort praten straalt hij persoonlijkheid uit, hij is ook bijzonder rustig en de druk maakt hem allemaal weinig uit."

Geen garantie

"Toch is het geen garantie dat het op een groot podium ook lukt", waarschuwt Nieuwlaat. "Zijn eerste ronde tegen de Filipijn Paolo Nebrida moet hij sowieso kunnen winnen en dan volgt Krzysztof Ratajski. De Pool gooit de laatste tijd niet super, maar blijft toch een moeilijke tegenstander, je wint er niet makkelijk van en hij is moeilijk uit evenwicht te brengen. Dat is een wedstrijd waar ik echt naar uitkijk."

Lees meer over:
PDC WK Darts Danny Jansen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties