Wade zamelt samen met bokslegende Bruno geld in voor het goede doel: "Maakt me gelukkig om zoiets te kunnen doen"

James Wade en voormalig wereldkampioen zwaargewicht boksen Frank Bruno hebben de handen in elkaar geslagen om geld in te zamelen voor het goede doel.

Wade en Bruno hebben allebei te kampen met een bipolaire stoornis. Wade doorkruiste de afgelopen maanden al Engeland om geld in te zamelen voor 'Bipolar UK' en nu speelde hij een wedstrijdje voor het goede doel tegen Bruno. Het duo speelde eerst tegen elkaar over één leg, waarbij Wade begon op 501 en Bruno op 201. Wade verkleinde snel de achterstand en won de leg uiteindelijk. Het duo vormde vervolgens een team voor een 501-uitdaging, waarbij Wade met een schitterende 113-finish 501 pond voor 'Bipolar UK' en hetzelfde bedrag voor de 'Frank Bruno Foundation' binnenhaalde.

Gelukkig

"Ik doe meer dingen buiten het darten om dan ik ooit heb gedaan, wat me gelukkig maakt," zei Wade tegenover Daily Mirror. "Het is omdat ik een leven wil na het darten. Ik weet niet zeker wat dat zal zijn, maar de liefdadigheidsacties voor de geestelijke gezondheid zijn goed voor mij omdat ik kan begrijpen wat het is. Ik zou alles doen voor elk goed doel, maar ik doe graag dingen om bipolaire stoornissen en ADHD onder de aandacht te brengen, omdat ik weet wat het is, ik kan me ermee identificeren, ik weet hoe frustrerend het is."

Lees meer over:
PDC James Wade

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties