Van Gerwen beseft: "Ik had eigenlijk al meer wereldtitels kunnen winnen"

Michael van Gerwen begint later deze maand als grote favoriet aan het PDC-WK. De 33-jarige Nederlander hoopt er voor de vierde keer wereldkampioen te worden.

Van Gerwen werd in 2014, 2017 en 2019 wereldkampioen en verloor ook nog twee finales. "Ik had het WK meer kunnen winnen", geeft hij toe aan Daily Star. "Ik verloor in 2013 van Phil Taylor, dat WK had ik kunnen winnen. Ik denk dat ik het vijf keer had kunnen winnen. Mensen denken dat het makkelijk is, maar het is niet makkelijk. Je kunt het niet vergelijken met een ander toernooi, het is het grote toernooi van het jaar. Ik wil er gewoon nog een paar winnen, en dat zal ik doen."

Mentaal sterk

Van de druk heeft Van Gerwen naar eigen zeggen geen last. "Integendeel, ik hou ervan als de druk er is. Maar eerst moeten ze me onder druk zetten. Iemand pijn doen met hoge scores en finishes op echt belangrijke momenten, dat heeft alles te maken met vertrouwen. De anderen zijn sowieso bang voor me, dus het maakt niet uit of ze mijn zachtere kant zien," zo zinspeelde hij op zijn emotionele speech na het winnen van het Players Championship. "Ze weten dat ik altijd in staat ben om toernooien te winnen, ik ben mentaal sterk en moeilijk te verslaan en het winnen van nog een titel bewijst dat."

Wie zijn dan de grootste rivalen van Mighty Mike? "Ik noem momenteel niemand echt een rivaal, want er zijn heel veel goede spelers van wie je kunt verliezen. Michael Smith, Joe Cullen, Jonny Clayton, Peter Wright, Gerwyn Price, er zijn er veel."

Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties