Noppert en Veenstra met ruime zeges naar tweede ronde Players Championship 1; Nentjes en Van Duijvenbode onderuit

Danny Noppert en Richard Veenstra zijn het nieuwe Pro Tour-seizoen begonnen met een overwinning in de eerste ronde van Players Championship 1. Beide Nederlanders wisten overtuigende de tweede ronde te halen.

Noppert won met 6-2 van Owen Bates, terwijl Veenstra dezelfde uitslag wist neer te zetten tegen voormalig jeugdwereldkampioen Josh Rock. Tegenover de winst van de twee Nederlanders stond ook dat twee Nederlanders het toernooi al moesten verlaten. Dirk van Duijvenbode ging met 6-4 onderuit tegen Nick Kenny, terwijl Geert Nentjes met 6-1 klop kreeg van Gary Anderson.

Michele Turetta zorgde in de eerste ronde meteen voor een daverende verrassing bij de start van het eerste Players Championship-toernooi van 2024. De eerste Italiaanse Tour Card-houder ooit versloeg Dave Chisnall met 6-1. Turetta noteerde een knap gemiddelde van 97.89 tegen de nummer één van de plaatsingslijst.

Naast Chisnall, Van Duijvenbode en Rock werden nog vier andere geplaatste spelers uitgeschakeld. Dom Taylor stuntte met 6-4 tegen Masters-kampioen Stephen Bunting, en Thibault Tricole was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Jonny Clayton (6-5). Alan Soutar rekende af met Damon Heta (6-4), terwijl Lukas Wenig met 6-3 te sterk was voor Joe Cullen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties