Sascha Stuhlemmer pakt titel tijdens tweede toernooi van PDC Europe Next Gen

Sascha Stuhlemmer heeft afgelopen weekend het tweede toernooi van de PDC Europe Next Gen op zijn naam geschreven. Hij werd na Patrick Tringler de tweede winnaar op de nieuw opgezette Next Gen Series.

Dit circuit is in 2024 voor het eerst in het leven geroepen door PDC Europe. Deze toernooien is toegankelijk voor opkomende spelers zonder Tour Card uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg en Liechtenstein.

Per seizoen wordt er meer dan 100.000 pond aan prijzengeld uitgekeerd. Naast prijzengeld voor behaalde resultaten, staan er ook beloningen op het spel voor korte legs (legs winnen in twaalf pijlen of minder), hoge scores (171 of meer) en hoge finishes (101 en hoger).

De beste spelers van de PDC Europe Next Gen komen in aanmerking voor deelname aan de PDC Europe Super League. Via deze dartscompetitie is er uiteindelijk één startplek voor het WK Darts te verdienen.

Stuhlemmer wist zich te plaatsen voor de finale van het tweede toernooi op de PDC Europe Next Gen na zeges op achtereenvolgens Viktor Schulz (3-0), Stefan Taferner (3-0), Sven Preuss (3-1) Paul Bereths (4-2) en Dragutin Horvat (5-4). Daarna zegevierde hij in een Duitse finale met 6-2 tegen Kai Gotthardt.

Uitslagen PDC Europe NEXT GEN 2

Kwartfinale

Sascha Stuhlemmer 4-2 Paul Bereths

Dragutin Horvat 4-2 Felix Schiertz

Kai Gotthardt 4-1 Luca Limburg

Patrick Klingelhöfer 4-1 Julian Burger

Halve finale

Sascha Stuhlemmer 5-4 Dragutin Horvat

Kai Gotthardt 5-3 Patrick Klingelhöfer

Finale

Sascha Stuhlemmer 6-2 Kai Gotthardt

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties