Noppert uitgeschakeld op EK Darts na prachtig gevecht tegen Aspinall

Danny Noppert is uitgeschakeld op het EK Darts. Lange tijd maakte The Freeze goede kans op de zege, maar Aspinall bleek in een beslissingsleg te sterk.

Het begin van de wedstrijd was voor Noppert, die Aspinall met een knappe 92-finish (20-D18-D18) al in de openingsleg wist te breken. Ondanks het scorende geweld van Aspinall was het The Freeze die de eerste sessie met een 3-2 voorsprong afsloot.

Na de eerste pauze kon Aspinall zijn sterke spel ook omzetten in resultaat. Met al zeven maximale scores in acht gespeelde legs, pakte Aspinall de break die Noppert in leg 1 had geplaatst terug om op gelijke hoogte te komen. De Engelsman denderde door en brak Noppert opnieuw om voor de tweede onderbreking op een 6-4 voorsprong te komen.

Die pauze kwam op het juiste moment voor Noppert, die die achterstand snel wegpoetste. Het werd 6-6 en een leg later dwong Noppert zijn tegenstander tot het uitgooien van een 110-finish. Dat lukte niet, terwijl Noppert vanaf 84 wel succesvol was. Het betekende een 7-6 en later dankzij een 70-finish zelfs een 8-6 voorsprong voor de Nederlander in vorm.

Noppert kreeg een pijl vanaf 107 om op 9-7 te komen, maar die belandde op het ijzerdraad van de dubbel 18. The Asp profiteerde en maakte er 8-8 van. Het initiatief lag dus weer bij de Engelsman die aan de wedstrijd begon. De daaropvolgende twee legs gingen met de darts mee, waardoor een eenentwintigste leg beslissing moest brengen. Daarin begon Noppert met drie beurten zonder triples, terwijl Aspinall zijn elfde 180 wist te noteren. Vanaf 52 wist laatstgenoemde zijn eerste matchdart te benutten voor een plek in de halve finale. Daarin is Gerwyn Price of Michael van Gerwen, die het later vanmiddag tegen elkaar opnemen, de tegenstander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties