Van Gerwen verslaat Price na geweldige thriller op EK Darts

Michael van Gerwen heeft zich ten koste van Gerwyn Price geplaatst voor de halve eindstrijd op het EK Darts. De Nederlander was met 10-8 te sterk voor zijn grote rivaal.

De nummers één en drie van de wereldranglijst schotelden het publiek in het Oostenrijkse Salzburg een geweldig dartsgevecht voor. Zowel Price (107.56) als Van Gerwen (107.74) gooide een uitstekend gemiddelde, waarmee de twee dartsgiganten voor één van de beste EK-wedstrijden ooit zorgden.

Price kwam met een 13-darter en twee 12-darters geweldig uit de startblokken en even later ging The Iceman door een 11-darter met een 4-1 voorsprong de pauze in.

De tweede sessie was overduidelijk voor Van Gerwen. De 32-jarige Vlijmenaar vuurde allereerst twee 12-darters in het bord en trok de stand daarna via tops gelijk. Beide spelers hielden daarna hun eigen legs, waardoor de stand 5-5 was na tien legs.

Na de tweede pauze volgden drie fabelachtige legs. Eerst was het Price die met een 10-darter de voorsprong heroverde, terwijl Van Gerwen daarna met een 114 finish weer gelijkmaakte. De leiding ging daarna echter weer naar de Welshman, die 126 wist uit te gooien.

De vreugde was echter van korte duur bij de regerend wereldkampioen, want met twee legs op rij nam Van Gerwen de voorsprong over. Mighty Mike liet echter drie kansen liggen om op 9-7 te komen, waarna Price weer voor de gelijkmaker zorgde met een 82 finish.

Van Gerwen brak Price echter opnieuw in de zeventiende leg via dubbel 18 en pakte vervolgens de winst door 72 uit te gooien. De Nederlander speelt zondagavond bij de laatste vier tegen Nathan Aspinall, die Danny Noppert met 10-9 uitschakelde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties