Oostenrijk boekt plek in halve finale ten koste van Noord-Ierland na zinderend slot

Oostenrijk is doorgedrongen tot de halve finale van de World Cup of Darts. Pas in een beslissende zevende leg werd de koppelwedstrijd tegen Noord-Ierland beslist.

Brendan Dolan nam het in de eerste single op tegen Mensur Suljovic. De eerste vier legs van de partij werden allen niet gewonnen door degene die hem begon. Pas in de vijfde leg lukte Dolan dat wel, die mocht aanleggen voor het eerste Noord-Ierse punt. The History Maker miste een matchdart vanaf 112 en zag Suljovic een beurt later via dubbel 19 en dubbel 20, 98 wegpoetsen om een beslissende zevende leg af te dwingen. In die leg was het wel raak voor Dolan, waardoor de Noord-Ieren op een 1-0 voorsprong kwamen.

Daryl Gurney kon het duel dus beslissen met een zege op Rowby-John Rodriguez, maar dat lukte niet. Superchin kwam niet in de buurt van zijn niveau in het duel tegen Jose de Sousa op zaterdag en was niet opgewassen tegen het scorende geweld van Rodriguez. Bij een stand van 2-2 gooide de Oostenrijker een 13 en 14-darter om de partij met 4-2 te winnen: 1-1.

Dat betekende dat ook Brendan Dolan en Mensur Suljovic weer op het podium verschenen voor de koppelwedstrijd. Opnieuw werd het 2-2, maar het was Oostenrijk dat middels een break op een 3-2 voorsprong kwam. Met twee keer 180 begonnen de Noord-Ieren perfect aan leg zes. The History Maker kon zijn bijnaam eer aandoen, maar zijn eerste dart vanaf 141 belandde in de 1. Het werd wel 3-3: een zevende leg moest beslissing brengen in het zinderende duel. Nadat Rodriguez een pijl had gemist, miste Dolan een handjevol matchdarts. Suljovic sloeg wel toe en boekte daarmee een plek bij de laatste vier.

In de halve finale treffen de Oostenrijkers Engeland (James Wade en Dave Chisnall) of Duitsland (Gabriel Clemens en Max Hopp).

Oostenrijk 2 - 1 Noord-Ierland

Single 1: Mensur Suljovic (93.17) 3-4 (90.37) Brendan Dolan

Single 2: Rowby-John Rodriguez (99.67) 4-2 (87.97) Daryl Gurney

Koppel: Suljovic/Rodriguez (84.11) 4-3 (86.92) Dolan/Gurney

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties