Schotland tegen Nederland op World Cup: 'Maakt niet uit tegen wie we moeten spelen, wij kunnen iedereen verslaan'

Schotland blijft op koers voor een tweede eindzege op de World Cup of Darts. Peter Wright en John Henderson versloegen in de tweede ronde Polen met 2-0.

Bij Schotland mocht Wright als eerste het podium op, zijn tegenstander was Krzysztof Kciuk. "Ik was verbaasd en zag pas op het podium dat ik tegen Kciuk en niet tegen Krzysztof Ratajski (die normaal als eerste speelt) moest spelen. Het was een bijzonder moeilijke wedstrijd die ik gelukkig alsnog met 4-3 wist te winnen. Dat was toch wel een belangrijke zege die de druk bij John enigszins wegnam", aldus Wright bij Online Darts.

Enorme vreugdekreet

Wright slaakte een enorme vreugdekreet bij het gooien van de winnende dubbel. "Dat bewijst hoeveel deze World Cup voor mij betekent. Ik vind het een geweldige eer om voor mijn land uit te komen en bovendien kan ik dat eindelijk eens doen met mijn goede vriend John. Ik wou hem dus absoluut niet teleurstellen."

Henderson, die vorig jaar nog aan de zijde van Robert Thornton actief was op de World Cup, won vervolgens met 4-2 van Ratajski. "Dankzij de zege van Peter kon ik inderdaad iets meer ontspannen spelen. Ik ben blij dat we deze ronde overleefd hebben want Polen is toch een zeer sterke tegenstander."

Nederland

In de kwartfinales wacht Nederland. "Wij kunnen iedereen verslaan, het maakt me dus weinig uit tegen wie we moeten spelen", vervolgt 'Hendo'. Ik hoor mensen vaak zeggen dat Schotland minder sterk is nu Gary Anderson er niet bij is, ik wil mezelf echter bewijzen. Het is voor mij een enorme eer om voor mijn land uit te komen, ik zal er dus ook alles aan doen om die trofee naar Schotland te brengen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties