Op deze dag in … 2010: Lloyd verovert in Canada zijn 25ste PDC-titel

In ‘Op deze dag in …’ blikt Dartsnieuws terug op een evenement of prestatie van een speler op een bepaalde datum. Deze keer een terugkeer naar 29 augustus 2010.

Op deze dag behaalde Colin Lloyd namelijk een mooie mijlpaal. In het Canadese Ontario veroverde jubilaris 'Jaws' zijn 25ste PDC-titel.

Lloyd ging het toernooi van start met 6-1 zeges op Jim Long en Matt Clark om de laatste zestien te halen. Daarna werd Martin Tremblay met 6-4 verslagen voor een plek in de kwartfinales.

Kevin Painter was zijn tegenstander bij de laatste acht. Lloyd won dat duel met 6-4 en versloeg met dezelfde cijfers Wes Newton in de halve eindstrijd. In de finale stond de Engelsman tegenover Jamie Caven, die een dag eerder nog dagwinnaar was geworden. Een dubbelslag kwam er echter niet, want Lloyd zegevierde in de finale met 6-1.

Het was de 25ste PDC-titel van Lloyd uit zijn carrière. Later in 2010 zou hij er nog ééntje winnen, waarna hij in 2012 zijn 27ste en laatste PDC-titel pakte. Tot zijn palmares behoren twee majors, de World Grand Prix in 2004 en de World Matchplay in 2005.

Lees meer over:
PDC Colin Lloyd

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties