Oud-wereldkampioen raadt Luke Littler aan verstandig met geld om te gaan: ''Hoop dat de PDC hem daarbij helpt''

Luke Littler liet zich onlangs ontvallen dat men niet gek moet opkijken als hij over tien tot vijftien jaar al met dartspensioen gaat indien hij dan al klaar is met de sport. 'The Nuke' zal tegen die tijd dan wel genoeg geld verdiend moeten hebben om van een vervroegd pensioen te kunnen genieten.

Voormalig wereldkampioen Dennis Priestley raadt hem aan om verstandig met zijn prijzengeld om te gaan. ''Als Luke Littler echt over 10 tot 15 jaar wil stoppen met darten, dan zal hij goed op z'n geld moeten letten. Het hangt allemaal af van de mensen om hem heen en hoe zij zijn enorme winsten zullen investeren. Ik hoop dat de PDC hem daarbij helpt en hem het juiste advies geeft'', vertelt Priestley tegen OLBG.com.

Het zal de 17-jarige Littler nog wel flink wat jaren kosten om evenveel prijzengeld te verdienen als dartslegende Phil Taylor. Volgens schattingen heeft 'The Power' in zijn carrière twaalf miljoen pond aan prijzengeld verdiend.

''Of Luke net zoveel zal verdienen als Phil, weet ik niet. Taylor moet iets van 12 miljoen pond hebben gewonnen. Als Littler dat bedrag wil verdienen, moet hij 15 jaar aan de top staan om dat te evenaren'', stelt Priestley.

De 73-jarige Engelsman is ervan overtuigd dat hij ook multimiljonair was geworden met zijn dartsprestaties indien hij in het huidige tijdperk had gespeeld. ''Als ik terugkijk naar 1992, won ik twaalf toernooien van de zeventien toernooien. Als ik het geld van vandaag zou hebben gekregen voor die 12 overwinningen, dan zou dat enorm veel geld zijn geweest.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties