"Soms dacht ik: wat de f*ck doe ik hier?" - Openhartige Michael van Gerwen doet boekje open over mentale strijd

Michael van Gerwen komt donderdagavond weer in actie voor de komende speelronde van de Premier League Darts 2024 en gaat daarbij proberen een nooit eerder vertoonde vierde weektitel op rij te veroveren.

Het is de afgelopen seizoenen echter niet altijd zo goed gegaan voor de machtige Nederlander, zoals hij in een eerlijk interview met Online Darts liet weten. "Dit jaar heb ik veel te verdedigen," geeft hij toe. "Maar ook, als je kijkt naar hoe ik nu speel in vergelijking met vorig jaar, denk ik dat ik 80% beter speel dan vorig jaar, dus ik denk dat ik dit jaar veel beter kan."

"Vorig jaar speelde ik oké. Ik was goed in een paar toernooien, slecht in een paar toernooien, dus je moet de juiste balans voor jezelf vinden," vervolgt Van Gerwen. "Er valt nog veel meer uit me te halen en dat weet ik, dus er ligt druk op mijn schouders, maar ik bekijk het toernooi voor toernooi dit jaar."

Deze kijk op het jaar markeert een belangrijke verandering in mindset voor van Gerwen. "Vorig jaar genoot ik niet van de Premier League. Ik won drie avonden, maar ik genoot er niet van en als je daar niet wilt zijn, ga je alleen maar tegen jezelf werken," zegt hij. "Ik hou ervan om op het podium te spelen, ik hou ervan om te doen wat ik doe, maar ik moest mijn mindset veranderen."

Van Gerwen vindt ook dat zijn mindset vorig jaar niet op de juiste plek zat op de Pro Tour. "Ik was er niet met de juiste intentie. Ik was er omdat ik er moest zijn. Nu wil ik goed presteren en dat is anders," onthult hij. "Soms dacht ik: wat de f*ck doe ik hier? Iedereen heeft een reality check nodig of een kleine klap op de bips."

Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties