Part en Mardle blikken vooruit op finale World Grand Prix: 'Ook Clayton zal voelen dat dit een grote kans voor hem is'

De finale op de World Grand Prix gaat zaterdagavond tussen de twee Welshmannen Gerwyn Price en Jonny Clayton. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de PDC dat een major-finale tussen twee darters uit Wales gaat.

Beide analisten geven Clayton een goede kans om voor een stunt te zorgen tegen titelverdediger Price. ''Jonny zal ongetwijfeld geweldig in zijn vel zitten, want hij blijft laten zien wat hij kan. Voor veel spelers is dit toernooi (vanwege dubbel-in dubbel-uit format, red.) een ritme-verstoorder, maar dat geldt niet voor hem. Zijn finish-statistieken zijn beter dan ooit. Clayton zal zelf ook voelen dat hij een grote kans heeft. Het enige wat tegen hem spreekt is dat hij doorgaans ondermaats presteert wanneer hij tegen Price speelt'', zegt Mardle.

Ook Part, in het verleden tweemaal finalist op de World Grand Prix is positief over de kansen van The Ferret. ''Ik denk dat Clayton van deze twee spelers momenteel het meeste zelfvertrouwen voelt. Het ziet er bij hem makkelijker uit. Hij raakt waar hij op mikt en laat zich nergens door van de wijs brengen.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties