PDC-bestuurder Porter verklaart uitbreiding damestour: 'Vrouwendarten staat meer in belangstelling dan ooit tevoren'

De PDC kondigde dinsdag aan dat de PDC Women's Series is uitgebreid van vier naar twaalf toernooien. Hierbij kunnen speelsters startplekken verdienen voor de Grand Slam of Darts en het WK Darts.

Sinds Fallon Sherrock tijdens het WK Darts 2020 op wonderlijke wijze de laatste 32 haalde, besteedt de PDC meer aandacht aan het vrouwendarts. Vorig jaar werd de eerste editie van de Women's Series georganiseerd. Lisa Ashton was toen de grote winnaar door zowel een plek op de Grand Slam of Darts als het WK Darts te bemachtigen.

"Deze aankondiging onderstreept onze toewijding aan het bieden van kansen aan vrouwelijke speelsters," zegt PDC Chief Executive Matthew Porter op de website van de bond.

"Het vrouwendarten staat meer in de belangstelling dan ooit tevoren en we zien een uitbreiding van de PDC Women's Series als de volgende stap in de progressie van de sport.

"We zijn blij dat de tour van dit jaar ook evenementen in Duitsland zal omvatten, wat de groei van het vrouwendarten over de hele wereld weerspiegelt. Ik ben er zeker van dat de fans weer genieten van hun aanwezigheid tijdens de Grand Slam of Darts en het WK Darts'', aldus Porter.

PDC-bestuurder Porter verklaart uitbreiding damestour: 'Vrouwendarten staat meer in belangstelling dan ooit tevoren'
Lees meer over:
PDC Matt Porter Women's Series

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties