Peter Wright: Road to the Final en toernooistatistieken op World Matchplay 2021

Aan de onderkant van het toernooischema wist Peter Wright de finale van de World Matchplay 2021 te bereiken. Snakebite gaat tegen titelverdediger Dimitri van den Bergh zijn tweede finale in Blackpool spelen, nadat hij in 2017 in de eindstrijd verloor van Phil Taylor.

Wright is op basis van vorm de favoriet voor de eindzege. De oud-wereldkampioen kwam nog geen moment in de problemen en dat komt voornamelijk door sterk spel van de oud-wereldkampioen zelf. Dat ondervond eerst Danny Noppert, die met 10-2 vakkundig opzij werd gezet.

De Schot gooide vervolgens 100+ gemiddeldes tegen Joe Cullen (11-5) en Michael Smith (16-7) om de laatste vier te bereiken. In de halve eindstrijd wist een buitenaardse Wright af te rekenen met Michael van Gerwen (17-10). Wright noteerde in deze partij een gemiddelde van liefst 110.37, pas het zevende 110+ gemiddelde ooit in het 28-jarige bestaan van de World Matchplay.

In zijn vier gespeelde wedstrijden heeft Wright een toernooigemiddelde van 104.57 genoteerd. Hij kwam tot 31 keer een 180-score, zeven minder dan tegenstander Van den Bergh.

Het finishpercentage van Snakebite staat op 45.38 procent, wat een prima percentage is tegenwoordig. Wright kwam daarbij tot zeven finishes van boven de honderd, waarbij een 149 check-out zijn hoogste is tot dusver.

Lees meer over:
PDC Peter Wright World Matchplay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties