Dimitri van den Bergh: Road to the Final en toernooistatistieken op World Matchplay 2021

Aan de bovenkant van het toernooischema wist Dimitri van den Bergh de finale van de World Matchplay 2021 te bereiken. De Belg gaat zondagavond tegen Peter Wright zijn tweede finale op dit toernooi spelen, nadat hij vorig jaar enigszins verrassend de titel veroverde.

De Belg toonde op weg naar de finale aan dat hij over een goede mentale weerbaarheid beschikt. Na een gemakkelijke zege op Devon Petersen (10-5), had Van den Bergh het in de tweede ronde lang lastig met Dave Chisnall. De eerste negen legs gingen allemaal tegen de darts in, tot de tweevoudig jeugdwereldkampioen eindelijk zijn eigen leg hield voor 6-4. Uiteindelijk werd het 11-8 voor The Dreammaker.

Bij de laatste acht stond hij tegenover Gerwyn Price. The Iceman haalde alle trucjes uit de kast, maar de Belg bleef onverstoorbaar doorgooien en liet Price met 16-9 kansloos. Vervolgens boog Van den Bergh in zijn halve finale tegen Krzysztof Ratajski een 6-2 achterstand om in een 17-9 overwinning.

In zijn vier gespeelde wedstrijden heeft Van den Bergh een toernooigemiddelde van 99.95 genoteerd. Dit is onder meer te danken aan 38 keer een 180-score, het meeste van alle deelnemers en zeven meer dan Wright.

Het finishpercentage van The Dreammaker staat op 37.50 procent, wat voor zijn doen relatief laag is. Van den Bergh kwam daarbij tot vijf finishes van boven de honderd, waarbij een 128 check-out zijn hoogste is tot dusver.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties